Keresés...

Erasmus+: több és jobb lehetőségek az európai fiatalok számára

A 2 milliárd eurós költségvetéssel rendelkező program már a működésének első évében több mint egymillió embernek nyújtott lehetőséget mintegy 18 000 finanszírozott projektben való részvételre. Az európai oktatási-, képzési-, ifjúsági- és sportágazatok közötti rugalmasabb együttműködési lehetőségek elősegítik az innovatív gyakorlatok kipróbálását, valamint előmozdítják a reformokat és a modernizációt is.


A ma közzétett számadatok tanúsága szerint az Erasmus+ által mind a kedvezményezettek száma, mind a lehetőségek köre megnövekedett. Az első évben a program minden eddiginél több, 650 000 tanulót, tanárt, önkéntest és más fiatalt támogatott, és utat nyitott a külföldön szerzett mesterfokozatokhoz nyújtott első diákhiteleknek. A program első ízben finanszírozott szakpolitikai támogatási projekteket közigazgatási szervek és nemzetközi szervezetek részvételével, és nyújtott támogatást sportprojektek számára.

Az Erasmus+ program oktatást és képzést támogató pályázatait kezelő Tempus Közalapítvány adatai szerint Magyarországon 2015-ben 311 projekt nyert támogatást. A nyertes intézmények 28,7 millió eurót (közel 8,7 milliárd forintot) fordítottak az együttműködések megvalósítására. Ez több mint tizenkétezer fő nemzetközi tapasztalatszerzését tette lehetővé a köznevelés, a szakképzés, a felsőoktatás és a felnőtt tanulás területén. A legnépszerűbb országok között Németország, Spanyolország és az Egyesült Királyság szerepel.

Tovább a teljes közleményhez...


 
Elejére!